2.7.2 Kompetansepakke for bachelor-studier i helsesektoren

Etablering av kompetansepakke for å tiltrekke studenter i desentralisert bachelor-studier innen sykepleie og vernepleie.

Personer kan søke på rekrutteringsstillinger i helse og omsorg i forbindelse med utdanning til sykepleier/ vernepleier. Personer kan tildeles stilling gjennom en ansettelsesprosess i møte mellom helse- og velferdssjef, HR-sjef, ledere i helse og omsorg og HTV. 

 

  • Tiltaket er en kompetansepakke rettet mot studenter innen sykepleie eller vernepleie som ikke er ansatt i kommunen. 
  • Det tilstrebes at studenter som ikke er ansatt i Bindal kommune, får tilbud om en rekrutteringsstilling på 50 % under det desentraliserte utdanningsløpet. 
  • Det forutsettes at studenten jobber komprimert i 100% stilling i minst 4 uker på sommeren innen egen virksomhet. 
  • Kommunen kan tilby kompetansepakke slik at vi til enhver tid har to studenter i rekrutteringsstillinger. Dersom det er flere søkere skal det vurderes om organisasjonen har behov for, og mulighet til å ta inn flere. 
  • Det kreves at studenten i rekrutteringsstillingen jobber gjennomsnittlig 50 % stilling i årsturnus, og minst 17 helger per år. Studenten må i dialog med leder planlegge studieløpet i årsturnusen. Det gis mulighet for å opparbeide timebank for fleksibilitet, f.eks ved å ta ekstravakter i perioder dette passer med studieløpet. 
  • Utdanningsstipend på kr 200 000,- innvilges for studieløpet innen desentraliserte bachelorstudier i sykepleie og vernepleie. Utdanningsstipend utbetaling etter progresjon i studiet. Ved bachelorstudiet gis det utbetaling ved bekreftet oppstart på kr 30 000,-. Deretter fordeles tildelt stipend til utbetaling ved dokumentert gjennomført 60, 90, 120, 150 og 180 studiepoeng.
  • Stipendet disponerer den ansatte selv og er tiltenkt å dekke studieutgifter, semesteravgifter og andre utgifter i forbindelse med studiet. Helse- og velferdssjef utbetaler innvilget stipend etter fremvisning av oppfylte vilkår fra den ansatte. Ved utbetaling opplyses det om videre utbetaling og skatteregler
  • Det innvilges ikke generell studiepermisjon fra rekrutteringsstillingen, da det er ansett som kommunens gevinst av å tilby denne ordningen til studenten. Utdanningsinstitusjonene anbefaler 50 % jobb i kombinasjon med desentralisert utdanning. 
  • Dersom studenten søker og innvilges permisjon i studietiden, fryses både studietid og stipend. 
  • Bindal kommune tilbyr en fadderordning for studentene. Dette er en kollega med sykepleie-/ vernepleierutdanning som gir faglig veiledning, råd og assistanse i studieperioden. 
  • Permisjon med lønn til å avvikle eksamen vil bli gitt i tråd med sentral tariffavtale og lokalt permisjonsreglement. 

 

Tiltaket er rettet mot studenter som ikke er ansatt i kommunen.

Fagplan for rekruttering av kompetent arbeidskraft til Bindal kommune